Friganele cu scortisoara

de Cris2711 in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 1095 vizualizari

 

De cand a postat Corina reteta numai cu gandul la ele am fost.Va spun cu mana pe inima ca sunt foarte delicioase si rapid de facut.
http://www.bucataras.ro/retete/friganele-rulate-si-aromate-72990.html

 

INGREDIENTE

  • 11-12 felii de Toast XXL
  • 4 linguri unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 oua
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri ulei sau unt pentru prajit
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata sau migdale macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele cu scortisoara:

Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara.


Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita.


Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind .


Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata lungimrea feliei,vezi foto.


Apoi se ruleaza .


Cand sunt rulate,se ia o tigaie in care se pune uleiul sau se topeste untul la foc mic spre mediu.


Rulourile se dau prin compozitia ou-lapte si se pun in untul incins in tigaie.


Se rumenesc destul de repede,pe o parte si pe alta.


Cand sunt gata,aurii se scot si se dau prin nuca macinata amestecata cu zahar.


Sunt bune si calde dar si reci!

 

TIPS-URI

1

Prajite in unt sunt foarte bune

2

Daca este nevoie se mai pune un ou.

3

Marginile le-am taiat in cubulete,le-am dat la cuptor,am facut crutoane si le-am mancat cu supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Corinuta 1

15.12.2015, 21:23

Așa-i că-s bune? Mă bucur că le-ai încercat

Cris2711 1

16.12.2015, 12:36

Tare bune,am sa le refac

mena29 1

17.12.2015, 05:31

No asa vezi,mi-ai facut pofta de friganele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide