Cornuri cu mere

de stefy_a in Dulciuri, 8 Feb 2017 | 1934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 3 mere
  • 3 linguri zahar
  • 1/4 lingurita esenta de portocale
  • Pentru uns:
  • 4 linguri miere
  • optional - 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mere:

Zaharul se dizolva in laptele caldut.

Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios si, la final, se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit circa 30 de minute. 

Intre timp, se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit, impreuna cu zaharul, pentru 5-10 minute si, daca lasa mult sirop, se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia. Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit. 

Cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa. Se taie foaia in patru, apoi in sase si apoi, in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi. Se ruleaza cu grija si se asaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se ung optional, cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult ca am avut program de joaca cu printesa si am uitat de ele:P).

Cand sunt gata, se ung (calde) cu miere.

Mai multe retete gasiti pe: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone