Cornuri cu mere

de stefy_a in Dulciuri, 8 Feb 2017 | 1557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 3 mere
  • 3 linguri zahar
  • 1/4 lingurita esenta de portocale
  • Pentru uns:
  • 4 linguri miere
  • optional - 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mere:

Zaharul se dizolva in laptele caldut.

Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios si, la final, se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat. Se lasa la dospit circa 30 de minute. 

Intre timp, se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit, impreuna cu zaharul, pentru 5-10 minute si, daca lasa mult sirop, se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia. Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit. 

Cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa. Se taie foaia in patru, apoi in sase si apoi, in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi. Se ruleaza cu grija si se asaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se ung optional, cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult ca am avut program de joaca cu printesa si am uitat de ele:P).

Cand sunt gata, se ung (calde) cu miere.

Mai multe retete gasiti pe: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palarioare cu mere