Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva

de stefy_a in Prajituri, 30 Mar 2019 | 821 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

Foi (4 bucati):

  • 16 linguri apa
  • 2 lingurite de bulion
  •  16 linguri ulei
  •  un pliculet praf de copt (10 g)
  •  6 linguri zahar
  •  faina cat cuprinde

Crema de halva:

  • 250 g de halva
  •  500 g mere
  • 75 g zahar
  • 2 linguri ulei

Decor:

  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva:

Foi:

- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt

- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare

- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt

- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare

- aluatul obtinut se imparte, in 4 partie egale

- se decupeaza hartia de copt fix cat tava de copt si se pune fiecare parte de aluat pe ea, cu putina faina presarata peste aluat

- cu ajutorul sucitorului, se intinde fiecare foaie direct pe hartia de copt (astfel evitati sa faceti foaia mai mica sau mai mare decat este tava)

- fiecare foaie se coace la 200 de grade, circa 3-4 minute


Crema de halva:

- se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare

- se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul

- dupa ce sunt calite, merele se scurg de zeama lasata

- peste merele calite se adauga halvaua data prin razatoarea mare si se amesteca pana la omogenizare

- foile se ung cu crema obtinuta, se pune peste ele o greutate si se lasa la rece peste noapte, se pudreaza cu zahar pudra dupa care se taie si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

30.03.2019, 18:03

Rocsi 1

31.03.2019, 19:43

Cu halva nu am mancat niciodata, dar pare cam buna!

Panacris 1

31.03.2019, 22:40

Interesant şi de probat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Domuri cu cafea, ciocolată și trufă crocantă

de Ancutsa 6

ieri la 23:14

Bilute de cacao cu cirese glasate

de Dea_Dea 6

ieri la 21:46

Ciorba de peste cu dovlecel

pe 27.01 la 16:57

RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda