Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

de stefy_a in Prajituri, 15 Dec 2016 | 1592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitana - pe care le-am taiat in doua
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • 400 gr unt/margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • 2 pliculete capuccino
  • 3 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul


Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu.


Se adauga cacaua prin cernere, capuccino si zaharul vanilat si se amesteca incet.


Se mai lasa pe foc circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi se adauga si nuca de cocos si se amesteca bine si se ia de pe foc si de pe aburi.


Se lasa sa se raceasca partial si se toarna peste foi asa calda - o sa mai curga putin si pe langa, dar nu va faceti griji - tinuta la frigider se intareste crema.


Se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi, pentru a se intari crema.


Eu am mai oprit vreo 6 linguri din compozitie si am decorat a doua zi prajitura cu ea, dupa ce am incalzit-o un pic, in prealabil.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

17.12.2016, 15:08

Waw ! Ce bune trebuie sa fie (fac si eu, dar cu crema caramel)! Data viitoare incerc reteta ta!

diaconta 1

17.12.2016, 21:32

chiar ma gandeam ca nu am facut demult prajitura cu foi de napolitana

Rocsi 1

17.12.2016, 21:42

Cateva bucatele iau si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius