Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino

de stefy_a in Prajituri, 15 Dec 2016 | 4167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitana - pe care le-am taiat in doua
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • 400 gr unt/margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • 2 pliculete capuccino
  • 3 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleza volumul, apoi se pun pe baie de abur, la foc mic, amestecand pana cand se topeste zaharul

Se adauga apoi margarina/untul si se mai fierbe pe abur inca 20 minute, amestecand in continuu.

Se adauga cacaua prin cernere, capuccino si zaharul vanilat si se amesteca incet.

Se mai lasa pe foc circa 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana, apoi se adauga si nuca de cocos si se amesteca bine si se ia  de pe foc si de pe aburi.

Se lasa sa se raceasca partial si se toarna peste foi asa calda - o sa mai curga putin si pe langa, dar nu va faceti griji - tinuta la frigider se intareste crema.

Se lasa sa se raceasca si se da la frigider pana a doua zi, pentru a se intari crema.

Eu am mai oprit vreo 6 linguri din compozitie si am decorat a doua zi prajitura cu ea, dupa ce am incalzit-o un pic, in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema capuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

miki_a 1

17.12.2016, 15:08

Waw ! Ce bune trebuie sa fie (fac si eu, dar cu crema caramel)! Data viitoare incerc reteta ta!

diaconta 1

17.12.2016, 21:32

chiar ma gandeam ca nu am facut demult prajitura cu foi de napolitana

Rocsi 1

17.12.2016, 21:42

Cateva bucatele iau si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana