Cornulete cu untura, nuca si gem

de Lorra in Prajituri, 8 Ian 2015 | 11967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr nuci macinate
  • 100 gr gem de fructe
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura, nuca si gem:

Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos.


Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.


Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora.


Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul.


Se scoate aluatul de la rece, se imparte in cateva bucati egale apoi se intind sub forma de disc pe masa de lucru.


Dupa decuparea aluatului in triunghiuri potrivite se aseaza pe fiecare cate o lingurita din umplutura de gem cu nuca, si se ruleaza sub forma de cornulet.


Se aseaza cornuletele in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se ung cu oul batut amestecat cu lapte.


Se dau la cuptor pentru 40 min. la foc potrivit. Sunt gata cand devin aurii.


La final se pudreaza cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lorra 1

09.01.2015, 23:02

Merci Rocsi

dantes 1

10.01.2015, 11:24

Super!

Lorra 1

10.01.2015, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt