Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300

de alilianaa in Prajituri, 14 Oct 2014 | 1980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 160 g faina,
  • 50 ml apa minerala,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat,
  • o lingurita unt
  • Umplutura:
  • gem de prune ( un borcan de 800 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300:

Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute.

Pregatim tigaia de clatite. O punem la incins si o ungem cu putin unt. Adaugam in cantitati egale aluatul. Lasam cca  2-3 minute pe fiecare parte cat sa se coaca aluatul bine. Se aseaza pe farfurie.  Pe fiecare foaie de clatita se pune gem de prune si se impatureste. Se pudreaza.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300-0
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300-1
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300-2
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300-3
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300-4

COMENTARII (31)

T I M E A

T I M E A 1

15.10.2014, 22:46

Bravo!!La cat mai multe retete si doua clatite la mine te rog

diaconta

diaconta 1

15.10.2014, 22:55

Felicitari harnicuto
La cat mai multe retete delicioase
Si daca tot te-am felicitat astept niste clatite )))

Lia_

Lia_ 1

17.10.2014, 07:19

AM INTRAT CA SA VAD CINE A POSTAT si are gusturi comune cu fiica-mea care mananca clatitele dulci numai cu magiun din prune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!