Desert clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 1520 vizualizari

 

Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 300 ml lapte rece
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • optional, o lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • putin ulei pentru uns tigaia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu dulceata:

Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire.

Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este nevoie de zahar in compozitie, mai ales daca alegi umpluturi dulci cu dulceata sau crema de ciocolata.

Lasa aluatul de clatite sa se odihneasca 10-15 minute.

Intre timp, pune pe foc sa se incinga o tigaie pentru clatite. Unge-o cu putin ulei si pune compozitia cu un polonic. Intinde uniform aluatul pe toata suprafata, inclinand tigaia in toate partile. Cand incepe sa faca mici bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.

Nu este nevoie sa ungi tigaia de fiecare data, pentru ca untul din compozitie nu va lasa aluatul sa se lipeasca.

Au iesit 12 bucati pe care poti sa le umpli cu dulceata, sa le rulezi sau sa le impaturesti in patru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adi 1

13.06.2017, 21:03

Foarte bune!

dantes 1

14.06.2017, 08:24

Bune!

oanapl 1

15.06.2017, 16:02

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Clătite, mai altfel