Desert clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 3096 vizualizari

 

Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 300 ml lapte rece
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • optional, o lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • putin ulei pentru uns tigaia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu dulceata:

Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si cremos, ca o smantana mai subtire.

Rade putina coaja de lamaie si pune vanilia. Nu este nevoie de zahar in compozitie, mai ales daca alegi umpluturi dulci cu dulceata sau crema de ciocolata.

Lasa aluatul de clatite sa se odihneasca 10-15 minute.

Intre timp, pune pe foc sa se incinga o tigaie pentru clatite. Unge-o cu putin ulei si pune compozitia cu un polonic. Intinde uniform aluatul pe toata suprafata, inclinand tigaia in toate partile. Cand incepe sa faca mici bule la suprafata, intoarce clatita pe partea cealalta.

Nu este nevoie sa ungi tigaia de fiecare data, pentru ca untul din compozitie nu va lasa aluatul sa se lipeasca.

Au iesit 12 bucati pe care poti sa le umpli cu dulceata, sa le rulezi sau sa le impaturesti in patru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adi 1

13.06.2017, 21:03

Foarte bune!

dantes 1

14.06.2017, 08:24

Bune!

oanapl 1

15.06.2017, 16:02

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Hribi cu smantana
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceturi