Placinta cu iaurt

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g iaurt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocale
  • stafide
  • Uns
  • 3 linguri margarina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Aluat:

Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios.

Intindem coca pe masa infainata o ungem cu margarina si o impaturim, o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura:

Intr-un bol adaugam iaurtul, galbenusurile, zaharul si coaja de portocale, amestecam bine dupa care adaugam albusurile spuma, amestecam si dam la rece 10 min. 

 Impatim coca in 3 bucati.intindem coca pe masa infainata si o adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, tapetand si pereti tavi, adaugam umplutura, stafide deasupra si taiem surplusul de aluat. Repetam pana terminam

Ungem ultima foaie cu galbenusul amestecat cu zaharul pudra si laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min facem testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post