Placinta cu iaurt

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 3508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g iaurt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocale
  • stafide
  • Uns
  • 3 linguri margarina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Aluat:

Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios.

Intindem coca pe masa infainata o ungem cu margarina si o impaturim, o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura:

Intr-un bol adaugam iaurtul, galbenusurile, zaharul si coaja de portocale, amestecam bine dupa care adaugam albusurile spuma, amestecam si dam la rece 10 min. 

 Impatim coca in 3 bucati.intindem coca pe masa infainata si o adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, tapetand si pereti tavi, adaugam umplutura, stafide deasupra si taiem surplusul de aluat. Repetam pana terminam

Ungem ultima foaie cu galbenusul amestecat cu zaharul pudra si laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min facem testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere