Placinta cu iaurt

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 1748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Umplutura
  • 500 g iaurt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocale
  • stafide
  • Uns
  • 3 linguri margarina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Aluat:

Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios.

Intindem coca pe masa infainata o ungem cu margarina si o impaturim, o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Umplutura:

Intr-un bol adaugam iaurtul, galbenusurile, zaharul si coaja de portocale, amestecam bine dupa care adaugam albusurile spuma, amestecam si dam la rece 10 min. 

 Impatim coca in 3 bucati.intindem coca pe masa infainata si o adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, tapetand si pereti tavi, adaugam umplutura, stafide deasupra si taiem surplusul de aluat. Repetam pana terminam

Ungem ultima foaie cu galbenusul amestecat cu zaharul pudra si laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30-40 min facem testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Catalina L 1

21.04.2015, 21:00

Imi place

Rocsi 1

21.04.2015, 21:28

Sa stii ca iau si eu o bucatica!

tarasmariana 1

22.04.2015, 08:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam de biscuiţi cu ciocolată

ieri la 21:58

Varză a la Cluj pregătită la Slow Cooker

ieri la 21:03

Placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

prajitura furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

RETETA RECOMANDATA
Branzoici cu urda si marar