Desert placinta de casa cu iaurt grecesc

de Oana in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 10584 vizualizari

 

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta din comert
  • 150 g unt topit
  • 1 kg iaurt grecesc
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g stafide
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta de casa cu iaurt grecesc:

Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia.


Unge tava cu unt topit si asaza pe rand, patru foi de placinta, unse fiecare cu unt. Pune jumatate din compozitia de iaurt, asaza deasupra, iar patru foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, rastoarna si restul de umplutura si pune peste placinta inca patru foi, bineinteles unse si acestea pe rand cu unt.


Portioneaza placinta inainte de coacere, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, ca sa-ti fie mai usor. Pune apoi tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si las-o 40-45 de minute, pana se rumeneste deasupra si umplutura este bine inchegata. Dupa ce s-a racit, pudreaza placinta cu zahar.


Iti recomand sa lasi placinta la frigider si te asigur ca este absolut delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta de casa cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

04.07.2017, 20:20

Uite ca placinta cu iaurt nu am mancat niciodata, dar as servi o bucatica sa o degust!

dantes 1

06.07.2017, 14:07

Buna!

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata ”Curcubeu”

de RODIMUR 5

la 00:52

Placinte cu branza sarata si cascaval

ieri la 19:48

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

ieri la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

pe 21.01 la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata amaruie