Islere

de Panacris in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 1951 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la noi, am facut alta varianta de islere;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • · faina 300 g.
  • · margarina Rama 200 g.
  • · zahar 2 linguri
  • · sare iodata 2 g.
  • · zahar vanilinat 1 plic
  • · iaurt 25 ml.
  • · amoniac 1 lingurita
  • · lapte caldut 2 linguri
  • · ou 1 bucata
  • Ingrediente pentru crema
  • · unt 80% grasime 250 g.
  • · zahar tos 300 g.
  • · Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic.


Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.


Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi.


Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (mai bine spus foarte tari!!!).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

19.11.2012, 20:58

deyutzky 1

19.11.2012, 21:36

tre sa le incerc si eu ca demult imi cam fac cu ochiul

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:12

noroc cu mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac cu aroma de ghimbir si scortisoara