Tarta cu ciocolata, banane si caramel

de Oana in Prajituri, 2 Mar 2014 | 2086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un blat fraged de tarta
  • 4 banane
  • o lingura cu unt
  • o lingura cu zahar
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 150 smantana lichida pentru frisca
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie, dupa plac
  • 150 gr smantana lichida pentru frisca
  • 50 gr din crema caramel de mai sus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata, banane si caramel:

Aluatul pentru tarta l-am improvizat din: 100 gr unt topit, 3 linguri lapte, o lingura zahar, putina sare si 200 gr faina. Am amestecat ingredientele iar aluatul format l-am intins intre doua foi de copt si l-am asezat intr-o tava rotunda. Se inteapa cu furculita si se coace in cuporul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. Cel mai bine este sa fie copt deasupra cu o hartie de pergament peste care se pun boabe de fasole. Din pacate eu nu am avut...si parca a iesit putin mai uscat si s-a cam strans in tava :) Data viitoare voi cauta sa fac un aluat mai pufos si fraged. Blatul acesta este perfect pentru american pie :) pentru ca se inmoaie de la mere...in fine :)


Se scoate blatul si se lasa la racit. Cat timp a fost la cuptor am facut caramelul. Se topeste zaharul si se lasa sa se caramelizeze, apoi se adauga smantana lichida, cu grija, sa nu sara. Se amesteca usor pana se topeste zaharul si se lasa la racit.


Se prepara crema de ciocolata, din 150 de gr de ciocolata, se pastreaza 50 gr. Se amesteca intr-o craticioara smantana lichida cu 50 gr caramel si ciocolata rupta bucati si se pune pe foc pana se topeste. Se tine craticioara deasupra flacarii sau la bain marie. Se lasa apoi la racit.


Bananele se curata si se taie pe jumatate pe lung si apoi inca o data pe jumatate pe orizontala. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun bananele si se presara cu zaharul. Se intorc pe ambele parti pana incepe sa se caramelizeze usor zaharul. Se lasa la racit.


Cele 50 de gr de ciocolata se topesc se se unge blatul de tarta cu ajutorul unei pensule. Se aseaza apoi bananele si se toarna sosul caramel. Se pune tarta la rece jumatate de ora. Crema de ciocolata se bate cu mixerul pana devine pufoasa si se intinde peste bananele cu caramel. Se da la rece cateva ore.


Noi nu am mai avut rabdare si am taiat-o mai repede :) inca nu se intarise bine :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Pushaa 1

03.03.2014, 13:08

yamy!

karla 1

03.03.2014, 14:41

super delicioasa

olivee 1

03.03.2014, 19:40

yamii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata