Eclere

de Bunica in Prajituri, 1 Feb 2011 | 4933 vizualizari

 

Tot ce e facut de tine e delicios, spune draga mea nepoata. Si fiindca nu mai facusem demult ( pentru ca a fost o vreme cand nu-mi cresteau ) am hotarat sa mai incerc ...si am reusit.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 700 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 5 linguri zeamil
  • 1/2 pachet unt
  • 5 oua
  • vanilie, coaja de lamaie ( dupa gust) 
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  •  1/4 pachet unt      

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.


Crema:


Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine.


In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite,


Glazura:


Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.




 

TIPS-URI

1

Eu folosesc o cana mica, ca cea din fotografie.

2

Important este sa mentii masura- sa folosesti aceeasi cana . 

3

Daca este o cana de 250 ml. se pun 8 -10 oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

LUK 1

01.02.2011, 21:15

tare bune

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:32

bune

Adinacarla 1

03.02.2011, 14:52

preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune