Eclere

de Bunica in Prajituri, 1 Feb 2011 | 8307 vizualizari

 

Tot ce e facut de tine e delicios, spune draga mea nepoata. Si fiindca nu mai facusem demult ( pentru ca a fost o vreme cand nu-mi cresteau ) am hotarat sa mai incerc ...si am reusit.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 700 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 5 linguri zeamil
  • 1/2 pachet unt
  • 5 oua
  • vanilie, coaja de lamaie ( dupa gust) 
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  •  1/4 pachet unt      

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.

Crema:

Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine. 

In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite, 

Glazura:

Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc o cana mica, ca cea din fotografie.

2

Important este sa mentii masura- sa folosesti aceeasi cana . 

3

Daca este o cana de 250 ml. se pun 8 -10 oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse