Prajitura Eszter Hazi

de stefy_a in Prajituri, 4 Ian 2017 | 1682 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar

Blat 2:

  • 5 albusuri
  • 230 gr zahar
  • 120 gr nuci macinate
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura amidon

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Eszter Hazi:


Blatul 1


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, ca de bezea, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.


Se adauga faina si se amesteca cu o spatula pana ce se incorporeaza in amestec. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180°C, pana trece testul scobitorii. Cand este gata, se lasa la racit.


Blatul 2


Albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi se adauga nucile si se mixeaza. Se adauga si faina si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat si se coace la 180 de grade C, pana trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa la racit.


Crema


Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana pana isi dubleaza volumul si devin albicioase.


Separat, se amesteca faina si amidonul cu 200 ml lapte caldut si amestecul de faina se adauga la crema de galbenusuri si se omogenizeaza bine.


Restul de 300 ml de lapte se pun la foc mic, cat sa dea un clocot, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia pregatita mai devreme, mixand in continuu. Compozitia se pune la bain-marie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca complet.


Separat se mixeaza untul spuma (la temperatura camerei), apoi se adauga cate o lingura din crema de galbenusuri racita, mixand pana se omogenizeaza bine.


Siropul


Apa se fierbe cu zaharul, apoi cand se mai raceste se adauga esenta de vanilie.


Glazura de ciocolata:


Ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun la foc mic si se lasa pana se topeste ciocolata - fara a fierbe amestecul!!


Asamblarea


Blatul 1 se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se pune crema, blatul 2 care apoi se insiropeaza cu restul de sirop, iar peste el se adauga glazura de ciocolata, partial racita. Eu am ornat si cu ornamente de la dr oetker. Se da la rece pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Eszter Hazi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

06.01.2017, 00:36

Ancutsa 1

06.01.2017, 18:43

Tare pufoasa si aromata, mi-a placut!

dantes 1

07.01.2017, 12:04

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica