Clatite cu ricotta si merisoare

de laura_n in Prajituri, 6 Iun 2012 | 1297 vizualizari

 

Cui nu ii plac clatitele?! Sunt desertul de weekend al familiei! Astazi, va propun altfel de clatite...umplute cu ricotta si merisoare si cu sos de caramel. O deliciosenie!

 

INGREDIENTE

  • pt clatite
  • 2 oua
  • o canita faina
  • o canita zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 300 gr branza ricotta sau urda/ branza vaci cremoasa
  • 50 gr zahar
  • 250 ml smantana dulce
  • 100 gr merisoare
  • esenta vanilie sau lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si merisoare:

Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la foc mediu, nu le vrem prea rumenite.


Se amesteca ricotta / branza de vaci cu zaharul, se adauga smantana dulce (oprim putina smantana si pt sos) si esenta de vanilie sau de lamaie si la sfarsit adaugam si merisoarele. Umplem clatitele cu aceasta crema, le rulam, le asezam intr-un vas termorezistent si deasupra turnam restul de smantana dulce.


Dam la cuptor pentru vreo 10 min si apoi scoatem, lasam putin sa se raceasca si turnam sos de caramel sau zahar pudra deasupra. Sunt foarteee bune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.06.2012, 21:03

Bunatate!!

laura_n 1

06.06.2012, 21:12

multumesc

iri_iri 1

06.06.2012, 21:45

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu urda