Prajitura Madness

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Iun 2013 | 6839 vizualizari

 

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am umblat la cantitati fata de reteta initiala,le-am adaptat pentru o tava mai mare,aveam nevoie de mai multe bucati....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt cu sofran

Crema

  • 1 pachet de unt 65 % grasime
  • 1 kg branza dulce
  • 300 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat burbon

Glazura

  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 6 linguri zahar
  • 1l si 200-300 ml fanta madness
  • 30 de cirese cu codita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madness:

Blat:Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam o tava(38/26) cu hartie de copt turnam compozitia in ea si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam blatul sa se raceasca.


Crema:


Untul frecat bine cu zaharul pana devine o spuma,apoi adaugam branza si omogenizam si punem si zaharul burbon pentru aroma.Lasam la rece crema pana se raceste blatul.


Glazura:


Praful de budinca ,amidonul si zaharul se amesteca se adauga sucul fanta si se pune pe foc pana incepe sa se lege.


Asamblare:


Peste blatul racit se pune crema de branza,asezam ciresele si apoi turnam glazura calda,dam la rece si taiem prajitura a doua zi.

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu putina sare

2

glazura,daca consideram ca este prea grosa mai adaugam suc

3

cand taiem prajitura folosim un cutit inmuiat in apa clocotita

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

getix 1

14.06.2013, 22:29

ce bunatate!

mihaelar63 1

14.06.2013, 23:23

Ce vorbesti ? tu esti ca sarea in bucate

Alexandra Elena 1

25.06.2013, 11:28

ce nebunie de arome

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt