Prajitura cu branza si jeleu

de stefy_a in Prajituri, 17 Feb 2017 | 672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt,
  • o lingurita esenta de portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 500 g branza dulce
  • 100 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Jeleu:
  • 500 ml Giusto de portocale rosii - puteti alege orice suc, si orice culoare
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • 1 kiwi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de copt si esenta de portocale


Se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, si compozitia rezultata se pune in tava de copt, tapetata cu hartie, si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, timp de circa 20 de minute. Cand e gata, se scoate din tava si se lasa la racit.


Crema de branza


Intr-un bol, se mixeaza branza dulce cu untul, zaharul pudra si esenta pana se obtine o crema fina. Crema obtinuta se lasa la frigider minim 30 de minute.


Jeleul


Intr-o cratita, se pune sucul de portocale rosii, in care se adauga 100 g zahar si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.


Separat, praful de budinca se dizolva in 4 linguri de suc si apoi se pune peste sucul din cratita, omogenizand in continuu. Se lasa pe foc cateva minute (3-4 minute) pana devine consistent jeleul. Se opreste focul si se lasa la racit putin, acoperind cratita cu un capac, pentru a nu se forma pelicula la suprafat jeleului.


Asamblare si decor


Blatul se insiropeaza cu putin suc, peste el se pune crema de branza in strat generos, iar apoi jeleul, iar peste jeleu, se asaza bucatele mici de kiwi.


Se lasa la firigder minim 3 ore, dar cel mai bine e sa asteptati pana a doua zi ca sa o taiati. Se taie astfel incat pe fiecare feliuta sa fie cate o bucatica de kiwi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.02.2017, 08:42

Rahela Velicu 1

17.02.2017, 12:57

Rocsi 1

17.02.2017, 20:41

Foarte buna prajitura asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie