Strudel cu nuci si lamaie

de Ela68 in Prajituri, 18 Oct 2012 | 15027 vizualizari

 

Am gustat zilele trecute la o prietena acest strudel care mi-a placut foarte mult. Seamana putin cu baclavaua, insa faptul ca nu se insiropeaza si doar se foloseste zeama de lamaie il face sa fie mult mai fin si nu atat de greu. Reteta este luata dintr-o carte veche scrisa de un bucatar grec.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi subtiri de placinta
  • 350 gr. nuca data prin masina
  • 350 gr. zahar
  • 125 gr unt topit
  • 1 lamaie mare sau 2 mici ( zemoase sa fie )
  • 100 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu nuci si lamaie:

Se amesteca zaharul si nuca. Se aseaza doua foi de placinta pe masa, se ung cu ulei si se stropesc cu zeama de lamaie.( 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de zeama de lamaie ). Se presara 1/4 din cantitatea de amestec zahar si nuca. ( eu n-am amestecat de la inceput, dar e mai bine asa )

Asezam apoi o foaie de placinta deasupra  si  o ungem cu ulei. Obtinem astfel un rulou.

Procedam la fel si pentru celelalte trei suluri, dupa care le astezam in tava si le portionam. Turnam untul topit deasupra si le coacem la foc mediu 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Nu le lasati prea mult, caci se intaresc.( nu se foloseste folie de aluminiu, ca in alte cazuri )

Putem presara zahar pudra, optional, mai mult pentru aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu nuci si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (29)

merion35 1

31.10.2012, 17:42

Te salut draga Ela!Azi,in sfarsit,am avut timp si am incercat reteta...si cu nuca si cu mac...a iesit crocanta si dulce,dulce!MULTUMESC mult pentru reteta!N am avut multa lamaie asa ca,am pus in uleiul pentru uns foile,putina sare de lamaie si a iesit minunat!

Ela68 1

31.10.2012, 21:40

ma bucur ca ti-a placut. data viitoare, incearca totusi cu lamaie, ai sa vezi diferenta.
te pup !
mi-ai dat o idee buna cu macul

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Silvia