Gogosi cu branza de vaci la cuptor

de stefy_a in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 642 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 225 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 50 g zahar
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza de vaci la cuptor:

Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut, intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer reci, pentru o ora. Dupa acest timp, se asaza aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si se intinde, cu mana, foaia groasa de aproximativ 1,5 cm


Cu ajutorul unei forme rotunde, se decupeaza gogosile (eu m-am jucat cu printesa mea si le-am decupat cu forme mici, dar va recomand sa le decupati mai mari!!) Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta de cativa cm intre ele. Se lasa la dospit, intr-un loc cald, inca 20-25 de minute. Se dau in cuptorul preincalzit, la 200° C, pentru cca. 20 minute (pana cand sunt rumene).


Cand sunt gata, se pudreaza din belsug cu zahar vanilat!

 

TIPS-URI

1

gogosi

2

branza de vaci

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza de vaci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

23.01.2017, 19:17

Ce bunatate de gogosi!

kytz 1

24.01.2017, 00:44

oanapl 1

25.01.2017, 16:46

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase cu branza in sos de vanilie