Fursecuri boabe de cafea

de stefy_a in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 1312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 4 linguri cu cacao
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 5 gr praf copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri boabe de cafea:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra.


Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se formeze cocoloase), praful de copt si esenta. Se amesteca bine pana se obtine un aluat sfaramicios care se da la frigider circa 30 de minute


Dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza cu mana bilute, care se turtesc usor cu podul palmei. Cu ajutorul unui cutit, se face crestatura pe lungimea fursecului, pentru a da aspectul de boabe de cafea.


Fursecurile astfel formate, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute (eu prima tava am lasat-o 15 minute, sa fiu sigura ca se coc, si s-au cam intarit - deci clar, sunt suficiente maxim 10 minute)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri boabe de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

22.11.2016, 06:56

Ce frumușele!

Merisor 1

22.11.2016, 07:33

Ce faine sunt!

simona72 1

22.11.2016, 08:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu cacao