Fursecuri boabe de cafea

de stefy_a in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 1786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 4 linguri cu cacao
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 5 gr praf copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri boabe de cafea:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se formeze cocoloase), praful de copt si esenta. Se amesteca bine pana se obtine un aluat sfaramicios care se da la frigider circa 30 de minute

Dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza cu mana bilute, care se turtesc usor cu podul palmei. Cu ajutorul unui cutit, se face crestatura pe lungimea fursecului, pentru a da aspectul de boabe de cafea. 

Fursecurile astfel formate, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute (eu prima tava am lasat-o 15 minute, sa fiu sigura ca se coc, si s-au cam intarit - deci clar, sunt suficiente maxim 10 minute)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri boabe de cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]ataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan