Trandafiri cu mere

de Miha in Dulciuri, 26 Oct 2009 | 22990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.


Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.


Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas si scortisoara. Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse. Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.


Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.


Se pudreaza cu zahar.


Sursa

 

TIPS-URI

1

aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.

2

cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta

3

dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat

4

sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa'

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Miha 1

11.02.2013, 18:11

babi5 1

12.08.2013, 18:14

Foarte buni trandafiri

marcelika 1

07.04.2014, 21:56

foarte frumosi !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si vin-reteta de post