Placinta cu iaurt grecesc si portocale

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 4853 vizualizari

 

Astazi va ofer cu mare drag, reteta unei placinte minunate, numai buna de savurat in familie, alaturi de cei dragi, este atat de aromata, parfumata, frageda, nici nu am destule cuvinte sa o descriu...este savoarea intruchipata!

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta (un pachet are 400 gr. eu am luat de la Lidl)
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 225 ml suc de portocala ( eu am avut 2 portocale mari coaja si zeama( Bio neaparat)
  • 4 oua ( de la gaini de curte ar fi grozav pentru culoarea frumoasa)
  • 50 gr. amidon
  • vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt grecesc si portocale:

Se prepara destul de usor.

Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei.

Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute ( sau pana isi dubleaza volumul), apoi se adauga iaurtul, putin cate putin si se amesteca pana se pune toata cantitatea. Se adauga, vanilia, coaja de portocala, amidonul si se amesteca.

Tava se unge cu unt, se pun cate trei foi suprapuse, cu grija chiar daca se rup, se completeaza, eu tocmai de aceea am cumparat doua pachete, si nu le-am pus pe toate.

Se toarna peste primul strat suc de portocala cu unt, cam 3 sau 4 linguri, asa din ochi, si se ung bine foile, apoi se toarna un polonic sau doua ( eu am avut un polonic foarte mare) din cantitatea de iaurt, urmeaza din nou strat de foi, zeama de portocala cu unt si deasupra compozitie de iaurt.

Ultimul strat va fi cel din compozitia cu iaurt.

Se coace placinta timp de o ora la 180 de grade C.

Dupa ce scoateti placinta de la cuptor, puneti-o pe un grilaj cu tot cu tava si lasati-o sa se raceasca timp de 7 sau 8 minute si puneti deasupra o folie de prospetime ( nu o puneti cand e fierbinte placinta).

Placinta o puteti taia fara grija calda, puneti deasupra zahar pudra vanilat si bucurati-va de savoarea ei alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt grecesc si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

28.01.2017, 11:13

Marius

silvi0ara 1

28.01.2017, 11:35


Sigur o sa incerc reteta.

RuxyRux 1

28.01.2017, 11:48

Silvioara scumpo...iti multumesc si te astept cu impresii de la cald..imbratisari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Lichiu - Hencles sasesc