Gogosi la cuptor

de stefy_a in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 1733 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina (plus pentru intins)
  • 360 ml lapte
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita de sare

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • bombonele colorate
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva.

Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca bine si apoi se adauga treptat faina, amestecand bine cu un tel sau o lingura. Rezulta un aluat moale, care se lasa la crescut intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer,  pana isi dubleaza volumul (a durat circa 35-40 de minute). 

Se imparte in 2-3 parti egale, din care se vor face foile pentru gogosi. Blatul de lucru se "tapeteaza" cu faina si se rastoarna aluatul.

Se mai framanta un pic cu putina faina si apoi se intinde o foaie cu grosimea de 1,5 cm. Se decupeaza gogosile cu un pahar/cana mai mare si apoi cu un dop de plastic, se face gaura in mijloc

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute (daca aveti rabdare - eu nu le-am lasat pe toate la crescut si totusi au crescut la copt foarte frumos)

Se lasa la copt 20 de minute, la 170 °C (pana cand se rumenesc atat cat va doriti). Se lasa la racit si apoi se ung cu ciocolata topita cu laptele si racita si se presara si bombonele colorate . O parte le-am servit cu zahar pudra.

 Mai multe retete gasiti pe blogul meu: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

30.01.2017, 20:11

Sunt foarte bune si mai sanatoase!

kytz 1

31.01.2017, 15:57

bune!

oanapl 1

04.02.2017, 14:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu lingura