Prajitura cafelina

de stefy_a in Prajituri, 13 Dec 2016 | 2014 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (pentru 2 blaturi si o tava de 34/24):

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 2 linguri cu varf faina
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta rom sau vanilie

Crema de ness:

  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata rasa
  • 50 g faina (3 linguri)
  • 2 linguri cacao
  • 5 g ness
  • o lingurita esenta rom sau vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cafelina:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Se adauga apoi, praful de copt si treptat galbenusurile amestecand in continuu. Se adauga si faina si se mixeaza usor. Se adauga nucile, amestecand incet pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se toarna o jumatate intr-o tava (34/24cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade C) pentru 10-15 minute. Cand este gata, se scoate din tava si la fel se procedeaza si cu restul de compozitie; vor rezulta doua blaturi subtirele :)


Crema de ness:


Laptele si zaharul se pun intr-un vas si se mixeaza usor, apoi se adauga faina, cacaua si nessul. Se amesteca cu grija si apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca in continuu, pana crema fierbe si se ingroasa (ca o budinca). Se lasa la racit, apoi se adauga treptat untul (inainte ca crema sa fie racita complet) si se amesteca pana se incorporeaza total.


Se unge prima foaie cu 2/3 din crema, se pune peste crema cealalta foaie si se unge cu restul de crema. Se presara peste ea 100 g ciocolata rasa si se lasa la frigider pentru 2 ore inainte de a o portiona.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cafelina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.12.2016, 21:17

Ce bunatate este!

miki_a 1

17.12.2016, 15:41

Steffy......ce retete bune ai! Felicitari!

stefy_a 1

17.12.2016, 16:49

multumesc miki!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa II