Prajitura combinata

de merisor in Prajituri, 26 Feb 2013 | 16976 vizualizari

 

Pentru cine nu stie, am doi baieti gemeni acasa, fizic seamana, dar au gusturi diferite la mancare. Asa ca am combinat doua prajituri intr-una pentru a-i impaca pe amandoi.
Pot sa va spun ca partea de la mijloc, in care se regasesc ambele combinatii, este cea mai buna: nuca + nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom

Pentru umplutura cu nuca de cocos:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura cu nuca:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare

fulgi de ciocolata pentru ornat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata:

Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la racit dupa care se incorporeaza cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si esenta de rom.


Omogenizam bine cu mixerul si lasam la odihnit pana pregatim umpluturile care se fac in felul urmator: Separam in doua vase cate patru albusuri. Nu uitam ca doua albusuri ne-au ramas de la blat.


Batem in fiecare vas albusurile bine cu sarea folosind telul, adaugam treptat zaharul, apoi nuca amestecata cu praful de copt, sau nuca de cocos in celalalt vas, tot amestecata cu praful de copt.


Tapetam tava(20/30 cm) cu hartie de copt, rasturnam 2/3 din compozitia de blat, punem pe o jumatate umplutura de cocos si pe cealalta jumatate umplutura de nuca, apoi punem cu grija restul de compozitie de blat si nivelam


Eu am itins cu lingura restul de compozitie si am nivelat, dar se poate folosi un posh, compozitia fiind putin mai groasa ca la chec.


Coacem pentru 40 minute la 180 grade, dupa care lasam la racit.


Intre timp facem crema: amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea si faina, turnam putin lapte rece si omogenizam, apoi turnam restul de lapte cald si punem pe foc mestecand continuu pana se ingroase crema, apoi ridicam de pe foc si dam la racit.


Untul il frecam bine cu zaharul vanilat si il incorporam in crema racita punand cate putin din fiecare si frecand cu mixerul.


Intindem crema peste prajitura si ornam cu fulgi de ciocolata.


Spor si pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Umpluturile se pot pune si una peste alta pentru cine le prefera pe amandoua, sau se pot aseza in dungi, astfel incat la portionare sa rezulte o parte cu nuca si una cu cocos asa cum am taiat eu partea de la mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 17:20

wow ....cum arata

reisnaor_2006 1

15.10.2014, 14:29

noiinbucatarie 1

02.11.2016, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de nuca de cocos