Ce credeti ca numai voi ati papat clatite?am papat si eu miercuri...am facut de post dar au fost asa delicioase si pufoase...asa ca voi puteti sa le faceti cu oua,lapte daca nu va place varianta asta...
Mai intai pregatim umplutura:
merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
intr-o tigaie se pune putin ulei.
cand s-a incins se pun merele stoarse de zeama,zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.
se tin pe foc cam 10 min timp in care le mai invartiti.
cand sunt gata le lasati sa se raceasca.
nuca se piseaza sau se da pe masina .
aceasta se amesteca cu merele reci.
clatitele:
intr-un bol se pune apa minerala,uleiul,esenta de rom,zaharul vanilat,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie ,colorantul galben si siropul de fructe da padure.
amestecati cu telul ingredientele astea sa se omogenizeze apoi incepeti sa puneti faina treptat ,pana obtineti compozitia dorita.
se ia o tigaie,se pune la incins ,se pune un strop ulei,apoi cu un polonic puneti compozitie de clatite si faceti pana terminati compozitita.
cand sunt gata se umplu cu acea compozitie de mere cu nuci.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro