Pateuri cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2016 | 828 vizualizari

 

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta cantitatea potrivita si modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu dovleac:

Aluatul se lasa la dezghetat.


Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.


Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.


Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.


Nu se pune apa.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.


Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.


Se taie in 10 bucati.


Se pune o lingura de dovleac pe fiecare bucata.


Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.


Se fac cate 3 taieturi oblice pe fiecare pateu si se pun intr-o tava tapeta cu hartie de copt.


Se ung cu galbenus de ou.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.


Cand sunt rumenite frumos sunt gata.


Se lasa la racit.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

In compozitia de dovleac se poate pune si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

18.11.2016, 20:22

Multumesc

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:16

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac