Prajitura cu ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Prajituri, 26 Aug 2013 | 7265 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 4 linguri cacao

pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr zmeura

pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri esenta rom

pentru glazura si decor:

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 gr zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, faina si cacao si omogenizam. Impartim compozitia in doua si coacem cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt.


Cat stau blaturile la cuptor pregatim siropul si crema.


Pentru sirop fierbem apa cu zaharul si dupa ce dam deoparte de pe foc adaugam romul. Lasam sa se raceasca.


Pentru crema punem frisca si ciocolata intr-un vas si punem pe foc pana cand se incalzeste frisca, fara a aduce insa la punctul de fierbere. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.


Dam la frigider 10 minute doar atat cat sa putem intinde crema pe prajitura. nu lasati mai mult de 10 minute fiindca se intareste si nu va mai putea fi intinsa.


Adaugam zmeura in compozitia de ciocolata.


Intindem primul blat, il insiropam si apoi intindem crema si o nivelam cu o spatula.


Asezam al doilea blat deasupra si insiropam. Dam la rece pentru cel putin o ora. Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit.


Pregatim glazura. ciocolata impreuna cu frisca lichida se pun pe baie de aburi si amestecam pana devine ciocolata este topita bine. glazuram prajiturile. Punem doua linguri de ciocolata intr-o punga pe care o intepam la un capat si trasam linii de ciocolata deasupra. Dam la rece pana se intareste.


Decoram cu zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

vio_dreams 1

28.08.2013, 16:57

babi5 1

28.08.2013, 20:27

luiza0084 1

02.03.2014, 10:07

ce ciocolata ati folosit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu