Prajitura Chocapic

de RuxyRux in Prajituri, 6 Sep 2011 | 4713 vizualizari

 

Cu dedicatie dragei noastre Gabytza care astazi implineste o varsta minunata!....O prajitura cu ciocolata, migdale rumenite si fulgi de ciocolata Chocapic pe care am scaldat-o intr-un sirop delicios de menta...asa cum ii place Gabytzei....tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta mare sa iti bucure viata scumpa mea... La Muuuuulti Ani!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fulgi Chocapic
  • 700 ml lapte
  • 150 gr migdale
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  •  sirop de menta si frunze de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chocapic:

1. Incalzim laptele intr-un ibric si in el topim untul. Turnam totul peste fulgii Chocapic.


2. Migdalele le rumenim la cuptor 8-10 minute( la 200 grade) si apoi le tocam la blender.


3. Batem albusurile spuma si le lasam deoparte.


4. La mixer amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia.


5. Turnam usor fulgii si laptele peste crema de galbenusuri, adaugam si migdalele pudra si amestecam bine cu o lingura.


6. Introducem blenderul vertical si facem totul o crema.


7. Amestecam si albusurile usor.


8. Ungem o tava de Jena cu unt si punem compozitia.


9. Coacem la cuptor la 160 grade pentru o ora si 20 de minute.


10. Pregatim glazura, punand intr-un ibric pe foc mic frisca si in ea topim ciocolata, apoi lasam putin la racit si turnam peste prajitura niveland cu o spatula. Racim prajitura perfect( eu am lasat-o peste noapte) si servim cu un sirop de menta delicios.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chocapic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:51

Kamyyy sper ca o sa te tii de cuvant ...merita din plin si o sa-i placa...sper

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:52

Crisssssssssss...ce surpriza multumesc

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:52

Deyyyyy...foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si bezea