Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Cu dedicatie dragei noastre Gabytza care astazi implineste o varsta minunata!....O prajitura cu ciocolata, migdale rumenite si fulgi de ciocolata Chocapic pe care am scaldat-o intr-un sirop delicios de menta...asa cum ii place Gabytzei....tot ce e mai bun si mai frumos pe lumea asta mare sa iti bucure viata scumpa mea... La Muuuuulti Ani!!!
1. Incalzim laptele intr-un ibric si in el topim untul. Turnam totul peste fulgii Chocapic.
2. Migdalele le rumenim la cuptor 8-10 minute( la 200 grade) si apoi le tocam la blender.
3. Batem albusurile spuma si le lasam deoparte.
4. La mixer amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia.
5. Turnam usor fulgii si laptele peste crema de galbenusuri, adaugam si migdalele pudra si amestecam bine cu o lingura.
6. Introducem blenderul vertical si facem totul o crema.
7. Amestecam si albusurile usor.
8. Ungem o tava de Jena cu unt si punem compozitia.
9. Coacem la cuptor la 160 grade pentru o ora si 20 de minute.
10. Pregatim glazura, punand intr-un ibric pe foc mic frisca si in ea topim ciocolata, apoi lasam putin la racit si turnam peste prajitura niveland cu o spatula. Racim prajitura perfect( eu am lasat-o peste noapte) si servim cu un sirop de menta delicios.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola