Mini tarte cu ananas si menta

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 1408 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar macinat
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 1 conserva ananas
  • 3 oua
  • 50 g zahar macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite unt
  • 2 lingurite extract de menta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ananas si menta:

Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in fiecare tavita unsa cu unt. Intepi aluatul cu o furculita, din loc in loc, apoi il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si introduci tavile in cuptorul incins pentru 15 minute. Scoti tavile si indepartezi hartia de copt si boabele de fasole si mai introduci tavile in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc frumos minitartele.


Pentru umplutura, desfaci conserva de ananas, tai ananasul cubulete mici si le pui la scurs intr-o sita.


Pregatesti o oala cu apa pe care o asezi pe foc. Intr-un vas metalic (care sa se potriveasca pe oala de pe foc), bati cele 3 oua, impreuna cu zaharul, sucul de ananas, faina si amidonul. Pui vasul pe oala cu apa care fierbe si fierbi compozitia, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa (operatiunea dureaza cam 10 minute).


Vei obtine o budinca nu foarte groasa. Iei vasul de pe foc, adaugi untul si amesteci energic. Lasi compozitia sa se raceasca complet, apoi adaugi bucatile de ananas scurse si extractul de menta. Amesteci totul si dai la frigider.


Dupa ce s-au racit tartele, le umpli cu umplutura de ananas pregatita anterior, nivelezi usor cu o spatula si le decorezi cu bucatele de ananas.



TIPS-URI

1

Pentru a obtine o culoare asa frumoasa, eu am folosit oua de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ananas si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

miki_a 1

10.01.2017, 21:39

adry88 1

11.01.2017, 14:42

oanapl 1

11.01.2017, 18:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de nea