Clafoutis cu mere caramelizate

de daniastefania in Prajituri, 4 Oct 2015 | 2086 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clafoutis:

  • 100 gr faina
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 si 1/2 linguri unt
  • 250 ml lapte
  • Un praf de sare

Pentru caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu mere caramelizate:

Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu untul.


Adaugam faina cernuta si laptele. Mixam bine. Adaugam albusurile si amestecam usor cu lingura de lemn. Lasam compozitia putin si curatam merele si le taiem feliute subtiri. Asezam merele intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Acum ar trebui sa fie gata si caramelul si il turnam peste mere.


Peste caramel turnam aluatul de clafoutis. Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 45-50 minute. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi o rasturnam pe farfurie si ne servim. Merele caramelizate si blatul pufos si insiropat, un deliciu.


Se poate servi si alaturi de inghetata. Pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

05.10.2015, 09:06

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:28

ce bine arata!

MotanLaOale 1

06.10.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese