Tarta cu fructe

de Bucataras Medi in Prajituri, 6 Apr 2010 | 5986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fructe(banane, mere, capsuni, cirese, fructe confiate)
  • -150 g nuci pisate
  • -50 ml coniac sau lichior
  • -4 oua
  • -18 linguri de zahar
  • -14 linguri de lapte
  • -14 linguri de ulei
  • -16 linguri de faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -4 linguri de miere
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -unt cat o nuca
  • -mirodenii( esenta de rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se misca tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii cat si pe margini.Se pune in tava jumatate di cantitatea de fructe,taiate in felii, cubulete , rondele si se baga in cuptorul incins , la foc potrivit timp de 15 min.

Separat se freaca zaharul cu ouale pana cand se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga apoi treptat uleiul, laptele si apoi faina in care s-a amestecat praful de copt.Dupa gust se poate adauga si cateva picaturi de esenta de rom sau de vanilie.

Se scoate tava din cuptor ssi se toarna compozitia de mai sus peste fructele calite pe care le-am stropit cu putin lichior sau coniac.Se da la cuptor si se coace la foc potrivit.Cand tarta este coapta se rastoarna pe o plansa dar numai dupa ce aceasta s-a racit.

Deasupra tartei racite se toarna o glazura obtinuta din nucile pisate si calite in miere timp de 15 min.

Se lasa la racit si se orneaza dupa bunul plac cu cealalta jumatate de fructe , apoi se taie in bucati potrivite.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

27.10.2013, 11:25

este senzationala! bvooo,Medi!
pacat ca este expirata! )

nadea68 1

08.12.2013, 19:44

iri_iri 1

04.04.2015, 01:36

Ce fain arată

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu dulceata si nuci