Cozonac Rosenkranz

de gugugh in Prajituri, 30 Noi 2010 | 5131 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul gabrielei cara , o minunatie de reteta, usor de facut si de un efect uimitor, de bun.....fara cuvinte de lauda. Merita incercata reteta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2oua
  • arome(vanilie, rom , coaja rasa de portocale si lamaie)
  • 110 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 3 linguri zahar pt lapte (eu am pus 4)
  • 130 gr unt sau margarina
  • 6 linguri zahar pt unt/margarina
  • 10-12 linguri zahar pt caramel
  • nuca tocata (cantitatea dupa preferinta, eu am folosit cam 300 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz:

Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.


trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.


Separat drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. fara sa se lase la dospit incepem framantarea turnand incet peste faina amestecul de lapte cu drojdie si farmantam cca 10 min. Se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime si se unge cu untul/margarina amestecata in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca pe toata suprafata , se preseaza usor apoi rulam si taiem in 6-7 bucati. Se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel si lasam la crescut la loc cald vreo ora. Apoi la cuptor cu ea , in cuptorul preincalzit bineinteles. Coacem la foc potrivit cam o ora , acum depinde si de cuptorul fiecaruia. cand e gata copt rasturnam indata pe un platou ca daca lasam sa se raceasca nu il mai putem scoate din cratita din cauza caramelului care se va intari.


merita incercat, eu sigur il voi face si de sarbatori!

 

TIPS-URI

1

data viitoare voi pune doar vreo 8 linguri rase de zahar pt caramel ca iese f mult caramel si e cam crocanta coaja de deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lacrimioara 1

30.11.2010, 16:28

super bun si arata super

Corinuta 1

30.11.2010, 18:23

super!

tanyapatap 1

04.05.2011, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08