Baclava

de Tuxedo in Prajituri, 5 Apr 2013 | 14466 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata, si imi aduc aminte, am fost in 2011 in Romania si era un targ pe undeva prin centrul vechi al Bucurestiului, si am vazut la o taraba. Bineinteles ca mi-am cumparat si am mancat cu o mare pofta! Unor persoane nu le plac prajiturile cu nuca si mai ales cele foarte dulci cum este baclavaua, dar nu trebuie sa mancam jumatate de tava, mancam 2-3 bucatele ca este suficient de dulce si de satioasa! si se face si usor ;-)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (Phyllo pastry)
  • 500 – 700 gr nuca (eu am pus 700)
  • 1 si 1/2 cana ulei pentru uns foile
  • Nuca se imparte in 2, jumatate se toaca cu cutitul sau se farama cu facaletul iar cealalata jumatate se macina fin.

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 felii lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara baton (sau praf 1 lingurita)
  • 4 linguri miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mod de preparare sirop:


Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)


Asamblare:


Se impart foile in 3 parti egale.


Se aseaza prima treime de foi.


Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.


Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.


Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.


Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).

Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).


Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.

Pofta buna! este bestiala!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuthAnne 1

01.11.2013, 19:33

Mersi :*

MIUTA 1

01.11.2013, 21:35

Excelent arata

Ela68 1

01.11.2013, 22:09

excelenta ! si eu o fac destul de des

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava