Baclava

de Tuxedo in Prajituri, 5 Apr 2013 | 20718 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata, si imi aduc aminte, am fost in 2011 in Romania si era un targ pe undeva prin centrul vechi al Bucurestiului, si am vazut la o taraba. Bineinteles ca mi-am cumparat si am mancat cu o mare pofta! Unor persoane nu le plac prajiturile cu nuca si mai ales cele foarte dulci cum este baclavaua, dar nu trebuie sa mancam jumatate de tava, mancam 2-3 bucatele ca este suficient de dulce si de satioasa! si se face si usor ;-)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta (Phyllo pastry)
  • 500 – 700 gr nuca (eu am pus 700)
  • 1 si 1/2 cana ulei pentru uns foile
  • Nuca se imparte in 2, jumatate se toaca cu cutitul sau se farama cu facaletul iar cealalata jumatate se macina fin.

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 felii lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara baton (sau praf 1 lingurita)
  • 4 linguri miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mod de preparare sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)

Asamblare:

Se impart foile in 3 parti egale.

Se aseaza prima treime de foi.

Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.

Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime  de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.

Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.

Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).

Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
Pofta buna! este bestiala!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuthAnne 1

01.11.2013, 19:33

Mersi :*

MIUTA 1

01.11.2013, 21:35

Excelent arata

Ela68 1

01.11.2013, 22:09

excelenta ! si eu o fac destul de des

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava