Prajitura rasturnata cu prune si migdale

de simona72 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 3376 vizualizari

 

Cum sunt o pofticioasa din fire si cum rasturnata Merisoarei mi-a lasat gura apa, am dat fuga la magazin dupa prune si am pus si eu de o rasturnata. Eu o faceam si o stiam cu mere, dar cum este prima oara cand o fac cu prune parca tot ce-i nou este mai bun. Asa ca va prezint si eu prajitura mea rasturnata...multumesc Merisor>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • 350 gr faina
  • pt caramel:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • pt umplut:
  • 1 kg prune
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 nucsoara
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 migdale intregi taiate jumatati
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si migdale:

Prunele spalate si taiate in jumatati, li se scot samburii, se pun intr-un castron in care se adauga zaharul cu scortisoara, cele 2-3 linguri de zahar, nucsoara data pe razatoare. Se amesteca toate si se pun deoparte. 

Pt caramel:punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, iar cind acesta s-a caramelizat adaugam untul, amestecam, iar dupa ce s-a topit(ne miscam rapid,sa nu se intareasca)il turnam in tava pregatita pt prajitura. Nivelam si imprastiem caramelul pe toata suprafata tavii. Fulgii de migdale si migdalele taiate in jumatati(eu atit am avut, voi puteti sa puneti mai multe migdale) se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care se pun in tava cu caramelul.

Pt aluat:batem ouale cu zaharul pana se albesc si devin o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, laptele si esenta de migdale. Faina o amestecam cu praful de comp si o incorporam usor in ouale batute spuma.

In tava in care am pus caramelul, migdalele, adaugam jumatatile de pruna cu partea taiata in jos(mie nu mi-au incaput toate prunele, iar pe restul le-am mixat la robot si le-am pus printre jumatatile de prune), punem si siropul si zaharul lasat, turnam aluatul si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, iar cind prajitura este calduta punem un platou peste tava si rasturnam prajitura. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu prune si migdale-0
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-1
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-2
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-3
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-4
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-5
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-6
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-7
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-8
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-9
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-10
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-11
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-12
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-13
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-14
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-15
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-16
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-17
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-18
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-19
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-20
Prajitura rasturnata cu prune si migdale-21

COMENTARII (26)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 10:41

minunata prajiturica

mihaelar63

mihaelar63 1

01.10.2014, 10:30

Buna rasturnata , merge la favo !!!

simona72

simona72 1

01.10.2014, 10:51

Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!