Cheesecake cu dulceata de afine

de Miha in Prajituri, 11 Feb 2013 | 18427 vizualizari

 

La multi ani Ela! Nu ma insir cu prea multe urari, ca stii doar ca toate-s numai de bine! :))) Am promis ca azi iti fac tort, dar iata-ca nu mi-a iesit decat o prajitura. Poate o fi buna... Daca nu, bem un coniac si ne trece de tort... :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua
  • coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulceata de afine:

Blat:

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. :)

Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.

Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac