Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii

de Isabela_C in Prajituri, 25 Iul 2011 | 3213 vizualizari

 

Cu ce puteam sa intampin vara decat cu un minunat cheesecake cu fructe de sezon. Cum le zic eu, dulcinee varatice ^_^ . Zmeura, afine, coacaze rosii, pe toate le gasiti in supermarket-uri si profitati de ele din plin. Cred ca "din cauza lor" iubesc eu vara. Pentru ca pot manca pe saturate atatea fructe bune si gustoase, ca poate trece si o saptamana fara sa mi se faca pofta de ciocolata :)). Dupa cum vedeti cheesecake-ul a devenit prajitura mea preferata, mereu ma gandesc la retete noi, cum sa le combin, sa iasa o praji bunaaa.

 

INGREDIENTE

  • Baza de biscuite:
  • - 125 g biscuti digestivi sau simpli
  • - 60 g unt
  • Strat de branza:
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  • - sare, vanilie
  • - 250 g smantana groasa
  • - 500 g ricotta
  • - 2 linguri amidon
  • fructe la alegere.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii:

Eu am facut la jumatate, unul mai micut, pentru ca l-am papat doar eu.


Preparare baza de biscuti: topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen. Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.


Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pna devine crema. Adaugati smantana si amidonul. Ricotta si mixati pna ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.


Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.

 

TIPS-URI

1

 Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava. La rece pentru cateva ore.

2

Il decorati dupa pofta inimii si il savurati cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

08.10.2012, 11:50

La multi ani!

Bya Ralu 1

08.10.2012, 13:21

la multi ani

Bunica 1

08.10.2012, 18:45

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu cu visine si bezea