Placinta cu branza dulce si caise deshidratate

de simona72 in Prajituri, 7 Feb 2013 | 1131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 700-800 gr brinza dulce(eu am avut de data asta urda)
  • 150 gr zahar
  • esnta de vanilie
  • 200-300 ml ulei
  • o lingura de unt
  • 9 oua
  • 400 ml lapte + 50 gr zahar
  • o cutie mica de smintina
  • 150 gr caise deshidratate
  • o ceasca coniac sau in cazul meu scotch
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si caise deshidratate:

Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat.


Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua.


Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca cu brinza , dar nu punem si coniacul care ramane. Punem in tava unsa cu unt cite 3-4 foi de placinte , fiecare dintre ele sa fie unsa pe toata suprafata cu ulei. Le punem una peste alta unse in tava , punem o parte din umplutura cu brinza, Punem alte 3-4 foi unse cu ulei, alta tura de umplutura, pina le terminam pe toate, iar deasupra ne ramin foi. Laptele impreuna cu cele 4 oua care ne-au ramas, cu 50 gr zahar se amesteca sau se bat putin cu telul. Inainte de a pune laptele peste placinta o taiem pe aceasta din loc in loc, pt a permite laptelui sa intre cit mai mult prin placinta. Turnam laptele peste placinta si dam la cuptorul incalzit la 180 gade pt 40-45 minute.

 

TIPS-URI

1

Se poate face cit dorim noi de dulce sau se poate face si cu brinza sarata, dar atunci nu se mai pune deloc zahar nici in brinza nici in lapte. Daca doriti ca placinta sa ramina crocanta la suprafata atunci cind o scoateti din cuptor nu o acoperiti, dar daca doriti ca ea sa fie moale atunci se acopera cu o folie de aluminiu sau folie alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si caise deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

simona72 1

07.02.2013, 21:36

Va servesc cu placere

Lau 1

07.02.2013, 21:54

MotanLaOale 1

07.02.2013, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine si dulceata de gutui