Placinta cu branza dulce si caise deshidratate

de simona72 in Prajituri, 7 Feb 2013 | 3095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 700-800 gr brinza dulce(eu am avut de data asta urda)
  • 150 gr zahar
  • esnta de vanilie
  • 200-300 ml ulei
  • o lingura de unt
  • 9 oua
  • 400 ml lapte + 50 gr zahar
  • o cutie mica de smintina
  • 150 gr caise deshidratate
  • o ceasca coniac sau in cazul meu scotch
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si caise deshidratate:

Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat.

Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua.

Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca cu brinza , dar nu punem si coniacul care ramane. Punem in tava unsa cu unt cite 3-4 foi de placinte , fiecare dintre ele sa fie unsa pe toata suprafata cu ulei. Le punem una peste alta unse in tava , punem o parte din umplutura cu brinza, Punem alte 3-4 foi unse cu ulei, alta tura de umplutura, pina le terminam pe toate, iar deasupra ne ramin foi. Laptele impreuna cu cele 4 oua care ne-au ramas, cu 50 gr zahar se amesteca sau se bat putin cu telul. Inainte de a pune laptele peste placinta o taiem pe aceasta din loc in loc, pt a permite laptelui sa intre cit mai mult prin placinta. Turnam laptele peste placinta si dam la cuptorul incalzit la 180 gade pt 40-45 minute.

TIPS-URI

1

Se poate face cit dorim noi de dulce sau se poate face si cu brinza sarata, dar atunci nu se mai pune deloc zahar nici in brinza nici in lapte. Daca doriti ca placinta sa ramina crocanta la suprafata atunci cind o scoateti din cuptor nu o acoperiti, dar daca doriti ca ea sa fie moale atunci se acopera cu o folie de aluminiu sau folie alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si caise deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-prajitura spirala