Prajitura Tosca

de Miha in Prajituri, 16 Oct 2009 | 37156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru blatul 2:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

Siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi!  Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Sursa

TIPS-URI

1

Biscuitii nu se vor insiropa foarte tare, pentru ca se vor inmuia foarte bine de la crema cu unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (37)

deliciousflavours 1

10.11.2011, 22:34

aaaahhh, cat de mult imi place prajitura asta, e fffff bunaaaa!

VasileToca 1

14.09.2013, 14:55

osa incerc si eu reteta arata foarte bine

Miha 1

14.09.2013, 15:22

multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele