Musuroi de cartita

de Giana in Prajituri, 24 Oct 2013 | 2434 vizualizari

 

Am renuntat la musuroiul de la Dr. Oetker si am adoptat aceasta reteta pentru ca mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 3 oua
  • 1,5 pahar cu zahar (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 1 pahar cu lapte
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2,5 pahare cu faina
  • 2 linguri cacao (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • banane (mie mi-au incaput 6 banane mici pentru tava de 25 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare.

Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma cu diametrul de 25 cm, insa se poate folosi o tava mai mare. Tava se introduce in cuptorul incins la 180 grade C, se coace checul pana trece de testul scobitorii. La mine a durat in jur de 40 min insa depinde de cuptor.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit.

Cand checul este copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Scobim checul lasand 1,2 cm pe margini. Resturile se farama cu mana sau cu ajutorul robotului. Asezam bananele in chec una langa alta.

Dupa ce s-a racit budinca, o mixam pentru a nu ramane cu cocoloase. Batem frisca lichida pana se intareste, o amestecam cu budinca si mixam pana obtinem o crema omogena. Turnam crema peste banane si o nivelam in forma de cupola. Peste crema presaram firimiturile obtinute din resturile de la chec dandu-i aspectul de musuroi.

Prajitura se lasa la frigider si poate fi servita dupa cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am pastrat o parte din firimituri si le-am amestecat cu 2 linguri de crema. Am adaugat nuci pisate si am facut niste chiftelute. In interiorul fiecarui bulgaras am pus visine din compot sau alune de padure. Am tavalit bulgarii prin nuca de cocos si am obtinut inca ceva dulce ca bonus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Giana 1

25.10.2013, 08:28

Da Rocsi

laura_n 1

25.10.2013, 14:55

si bine ai facut

Giana 1

25.10.2013, 16:13

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!