Fursecuri cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Ian 2017 | 1116 vizualizari

 

Am ales ca sursa de inspiratie reteta Laurei. Tot ce pot spune, e ca aceste fursecuri sunt delicioase, numai bune de servit colindatorii. Multumesc mult, Laura! :-*
Bunatati pentru colindatori 

 

INGREDIENTE

  • 220 gr ciocolata amaruie 55% cacao
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 gr zahar
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 2 lg lichior amaretto
  • 2-3 lg zahar tos
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.


Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa cel putin 2 ore la rece.


Cu ajutorul mainilor, se modeleaza bilute potrivie care se vor tavali mai intai prin zaharul tos apoi prin zaharul pudra vanilat. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 13 minute.


Se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se depoziteaza intr-o cutie metalica. In felul acesta rezista pentru mai mult timp, daca mai ramane ceva!


Sunt delicioase. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui lichiorul de amaretto cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

-Marius- 1

20.12.2018, 08:36

claudiaO 1

20.12.2018, 08:51

bune de tot! sunt pe lista la To Do!

Criss 1

20.12.2018, 20:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miraj dulce