Prajitura cu mere si gem

de stefy_a in Prajituri, 11 Feb 2017 | 3105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (pentru o tava de 35x27cm):
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g faina
  • Umplutura 1:
  • 6 mere mai mari
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 linguri de gris
  • esenta de rom
  • Umplutura 2
  • 400 - 500 g gem de gutui
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gem:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga peste spuma de albusuri. Se amesteca pana la omogenizare si treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura (nu!! cu mixerul!!) pana la incorporarea fainii, apoi compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc trei foi, la foc potrivit (170 de grade C) pana cand sunt usor rumene; puteti coace un singur blat, pe care apoi il taiati in 3 foi. Cele trei foi se lasa la racit


Umplutura 1:


Merele se curata, se rad, apoi se pun la calit impreuna cu untul si zaharul. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.


Spre final, se adauga si grisul, zaharul vanilat, esenta de rom, se ia de pe foc si se lasa la racit.


Asamblare:


Pe o tava, se pune prima foaie, se intinde compozitia de mere, in strat uniform. Se adauga a doua foaie si peste ea, se pune gemul de gutui, se niveleaza si se adauga ultima foaie de blat. Se lasa la rece pentru 2-3 ore, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa preferinta


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:53

Aletta 1

15.02.2017, 15:06

kytz 1

15.02.2017, 18:48

Waw! Minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri