Prajitura cu crema mascarpone si banane

de stefy_a in Prajituri, 26 Noi 2016 | 2263 vizualizari

 

INGREDIENTE

(pentru o tava de 20x30cm)

Blat:

- 5 oua

- 175 g zahar

- 7 linguri faina

- 6 linguri ulei

- 1/2 plic praf de copt

-4 linguri cacao

Crema mascarpone:

- 250 g mascarpone

- 200 g unt la temperatura camerei

- 6 linguri zahar pudra

- 3 banane tari

Glazura de ciocolata:

- 200 g ciocolata

- 125 g frisca lichida

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si banane:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana cand spuma formata este tare si zaharul s-a topit complet.


Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri.


Se adauga apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura incet, pana la incorporarea totala a fainii.


Jumatate din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 160 de grade, timp de circa 15-20 de minute - faceti testul cu scobitoarea! daca scoateti scobitoarea curata din blat, atunci blatul este copt, daca scoateti scobitoarea cu putina compozitie pe ea, mai asteptati putin caci blatul nu e gata!


Cand este gata, se scoate tava si se lasa la racit si se coace si a doua foaie sau puteti coace o singura foaie pe care apoi o lasati sa se raceasca si o taiati in doua foi subtiri.


Se lasa foile la racit si se trece la pregatirea cremei.


Crema mascarpone:


Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine cu zaharul pudra. Se adauga apoi mascarponele si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.


Glazura de ciocolata:


Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, la foc mic. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, dar fara a lasa amestecul sa fiarba.


Se amesteca in continuu, pana cand ciocolata este topita. Glazura se lasa putin la racit, timp in care se asambleaza prajitura.


Asamblare:


Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu jumatate din crema de mascarpone. Peste aceasta, se adauga al doilea blat si peste el restul de crema. Peste acesta, se asaza feliile de banane, taiate acum. In final, peste feliile de banane, se toarna glazura de ciocolata.


Se lasa la frigider minim 4 ore (pana cand glazura de ciocolata s-a intarit) si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:09

Ce imi place cum ti-a iesit!

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:45

diaconta 1

30.11.2016, 21:10

Minunata prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere