Paine de casa cu lapte (impletita)

de stefy_a in Piine, 30 Oct 2016 | 1191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g unt/margarina
  • - un ou mare
  • - 2 lingurite zahar
  • - o lingurita sare
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - mac, susan optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte (impletita):

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua


- aceasta se lasa 10 minute la dospit


- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea


- acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana - daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc


- aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald


- se pregateste painea - impletita, sau simpla si se pune in tava tapetata cu hartie de copt


- painea se mai lasa la dospit in tava o ora


- inainte de a baga tava in cuptor, paine se unge cu lapte cladut sau cu un ou batut - eu am uns-o cu lapte


- si se presara mac/susan daca doriti


- se da la cuptorul incins pana se rumeneste si trece testul scobitoarea - eu am tinut-o la 180 de grade, 35 de minute


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte (impletita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

30.10.2016, 11:01

Rocsi 1

30.10.2016, 19:04

Imi place foarte mult painea de casa!

Ksenya 1

31.10.2016, 10:25

buna paine ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline