Paine de casa cu lapte (impletita)

de stefy_a in Piine, 30 Oct 2016 | 908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g unt/margarina
  • - un ou mare
  • - 2 lingurite zahar
  • - o lingurita sare
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - mac, susan optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte (impletita):

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua


- aceasta se lasa 10 minute la dospit


- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea


- acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana - daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc


- aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald


- se pregateste painea - impletita, sau simpla si se pune in tava tapetata cu hartie de copt


- painea se mai lasa la dospit in tava o ora


- inainte de a baga tava in cuptor, paine se unge cu lapte cladut sau cu un ou batut - eu am uns-o cu lapte


- si se presara mac/susan daca doriti


- se da la cuptorul incins pana se rumeneste si trece testul scobitoarea - eu am tinut-o la 180 de grade, 35 de minute


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte (impletita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

30.10.2016, 11:01

Rocsi 1

30.10.2016, 19:04

Imi place foarte mult painea de casa!

Ksenya 1

31.10.2016, 10:25

buna paine ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani