Paine de casa a la Jamie

de RuxyRux in Piine, 10 Apr 2011 | 9366 vizualizari

 

Este reteta de paine de baza a lui Jamie Oliver, un bucatar senzational, chiar merita sa o probati este absolut delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 625 ml apa calduta
  • 21 gr drojdie uscata( 3 pliculete) sau 30 gr drojdie proaspata
  • 30 gr zahar( brun) sau 30 gr miere
  • 30 gr sare optional
  • faina pentru pudrare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta.



2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine.


3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati ingredientele uscate pana ce aluatul capata forma. Aluatul trebuie sa fie moale.( anumite tipuri de faina pot avea mai multa nevoie de apa asa ca nu va fie frica sa potriviti cantitatile).


4. Framantati, intindeti, turtiti, strangeti aluatul timp de 5 minute. Acest lucru dezvolta structura aluatului si a glutenului.

Daca aluatul se lipeste de maini frecati-le cu putina faina.


5. Pudrati-va usor mainile si dati o forma rotunda aluatului. Lasati-l la crescut si crestati-l cu un cutit--aceasta ii va permite aluatului sa se destinda si sa dospeasca mai repede.


6. Lasati aluatul sa isi dubleze volumul la un loc cald in bucatarie acoperindu-l cu o folie daca doriti sa grabiti dospirea.

Acest proces desavarseste aroma fainii si ar trebui sa dureze intre 40 de minute si o ora si jumatate in functie de conditii.


7. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul framantam pentru a doua oara timp de un minut scotand tot aerul afara.


8. Dam aluatului forma dorita, rotunda, plata, de paine umpluta tot ceea ce doriti si lasati-l sa dospeasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul.


9. E timpul sa coacem painea. Puneti painea foarte atent fara sa o bruscati in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.


10. Puneti painea pe o polita sa se raceasca complet inainte de a o taia.


O sa va placa la nebunie aceasta paine.


Retetea din cartea Jamie Oliver - Bucatarul se dezbraca de secrete volumul 4 Jurnalul National

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

16.04.2011, 23:24

Crisssss....cat esti de dulce

RuxyRux 1

16.04.2011, 23:24

Multumesc mamaie draga mea

adry88 1

20.05.2011, 17:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani