Paine buburuza

de Miha in Piine, 24 Sep 2009 | 1862 vizualizari

 

Chiar daca a iesit cu ochii cam bulbucati :))) a fost o incantare pentru copii.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 si 1/2 lingurita de sare
  • 150 ml pahar de lapte cald
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine buburuza:

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte cald.
Se amesteca apoi toate ingredientele,la masina de paine,pentru a obtine un aluat moale,dar consistent.


Daca e nevoie mai adaugati putina faina,dar nu mai mult de 50 g.

Lasam la crescut,dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata.

Formam o bila mare,una mai mica si 2 mici-mici.


Alaturam bila mare cu cea mica,formand corpul si capul buburuzei.Bila mare o taiem pe mijloc pentru a obtine aripile.


Lasam la crescut,la loc caldut,vreo 20-25 de minute.
Ungem cu galbenus de ou si decoram cu seminte de mac. Capul buburuzei il acoperim complet cu mac,iar corpul il punctam cu degetul inmuiat in albus de ou si apoi in mac.
Lipim si ochii buburuzei,cu albus de ou.


Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine buburuza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

27.02.2010, 08:23

draguta idee dar totusi cred ca buburuza a vazut ceva , de a facut ochii asa mari

gaby_duceag 1

27.02.2010, 08:37

mai buburuza mica,tu te joci si in bucataraie.

ela 1

27.02.2010, 09:31

numai tu poti face chestii de astea...are dreptate Rivka,noi mai bine ne uitam ....la tine si nu ne mai chinuim sa gatim

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca