Paine cu rozmarin si cascaval

de Bunica in Piine, 4 Iul 2018 | 2437 vizualizari

 

Painea preparata in casa nu se compara la gust si textura cu cea pe care o cumparam. M-am hotarat sa incerc sa prepar o paine putin aromata.
Pentru aromatizarea ei am folosit rozmarin de la Delik`at. Condimentul fiind natural 100%, a dat painii un gust deosebit de bun. In timp ce intindeam foaia de aluat m-am gandit sa o imbunatatesc cu putin cascaval. Ce-a iesit? O bunatate de paine pe care o poti manca goala.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa calda
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin si cascaval:

Se cerne faina intr-un vas de framantat.

La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa.

Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana.

Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat.

Lasi la dospit timp de o ora.

Dupa o ora se imparte aluatul in 5 parti. 

Ia o parte si intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm. grosime.

Foaia de aluat se imparte in patratele cu latura cam de 5 cm.

Presara pe foaia de aluat rozmarin si pune cate o jumatate de lingurita cascaval ras.

Ia o tava rotunda cu inel detasabil si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Ruleaza patratul si aseaza-l intr-o tava rotunda.

Se procedeaza al fel pana se umple tava.

Acopera tava cu un prosop curat se lasa la dospit 30 minute.

Sparge un ou intr-un castron si cu ajutorul unei furculite amesteca oul.

Unge aluatul cu ou, presara susanul si da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Se tine la cuptor timp de 30-40 minute.

Testul cu scobitoarea este farte bun.

Painea coapta se scoate din forma pe un prosop curat.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa