Paine neagra

de DanMonica in Piine, 15 Mar 2012 | 3141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  140 ml. apa calda
  •  140 ml. lapte cald
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  1/2 lingurita de zahar 
  •  450 gr. faina neagra 
  •  10 gr. drojdie uscata 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul devine compact si elastic


Vasul in care e aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam, la loc cald (eu l-am pus pe dulap in bucatarie), la dospit pentru 90 minute.


Dupa ce a aluatul a crescut il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, acoperim iar cu un prosop de bucatarie si il mai lasam 30 de minute.


Inainte de a baga painea la cuptor (incalzit in prealabil la 190-200 grade) o ungem cu lapte si cu un cutit bine ascutit crestam paine, fara a apasa prea mult aluatul.


Painea o lasam la cuptor pentru 25-30 de minute.


Trebuie sa fie rumena, iar cand o intoarcem cu fundul in sus si o batem sa sune a gol.


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

16.03.2012, 11:38

foarte buna

deyutzky 1

16.03.2012, 11:39

ce bine arataaaaa

jolygina 1

04.05.2012, 09:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in