Paine de casa si doi ani de bucataras

de Adi in Piine, 28 Apr 2016 | 760 vizualizari

 

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul!
Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare acum. 
Bine, ce-i drept va cunosteam mai de mult, prin intermediul Merisoarei, care ma chema sa vad ce a mai postat cineva, ce replica a dat altcineva si tot asa, pana m-am decis sa vad singur cu ochii mei tot ce se intampla aici.
Si serbez azi doi anisori cu paine calda si pufoasa, ca tort nu stiu sa fac. :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 450 ml apa calda
  • 50 g drojdie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa si doi ani de bucataras:

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc.

Se prepara maiaua.

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina si se omogenizeaza amestecul.

Se lasa maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se transfera in adancitura din faina.

Se adauga treptat apa calda in care s-a dizolvat sarea, uleiul si smantana si se amesteca adaugand si faina de pe margini.

Se amesteca mai intai cu o spatula, apoi se transfera aluatul pe masa infainata si se framanta pana cand devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa aluatul la dospit, la loc cald si acoperit, pana cand isi dubleaza volumul, aproximativ 35-40 de minute, apoi se imparte in doua si se aseaza in tavile unse cu putin ulei.

Se mai lasa la crescut si in tavi, pana  cand trece usor de marginile acestora, apoi se dau tavile la cuptor pentru 40-45 minute la 180 de grade.

Este foarte buna si pufoasa!

Noi devoram o paine calda si simpla, asa de mult ne place.

 

TIPS-URI

1

Smantana adaugata in aluat face painea sa devina mai pufoasa si mai alba.

2

Inainte de a se introduce in cuptor, aluatul se cresteaza usor pentru un aspect placut.

3

Zaharul adaugat la maia, ajuta drojdia sa dospeasca aluatul mai rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa si doi ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:32

la cat mai multi ani pe Bucataras

Painea de casa e ceva mai buna asa ca eu nu o refuz niciodata

mihaelar63 1

01.06.2016, 00:11

Felicitari Adi Fain din partea ta sa o sustii si sa o secondezi pe Merisoara . Roata se intoarce Felicitari pentru retete si pentru timpul petrecut cu noi

Cris2711 1

24.10.2016, 17:56

Acum am facut si eu reteta ta,e la cuptor,miroase atat de bine,abia astept sa savurez paine de la casa Udrea )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!