Focaccia cu masline

de stefy_a in Piine, 26 Mar 2017 | 936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • circa 100 g masline feliate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Drojdia se amesteca cu 5 linguri de apa calduta (din cei 300 ml apa), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua. Aceasta se lasa 10 minute la dospit.


Intr-un vas, se pune faina, maiaua dospita, sarea, 4 linguri ulei de masline, se amesteca si se framanta, rezultand un aluat usor lipicios.


Aluatul obtinut se aplatizeaza cu mainile si, pe mijloc, se asaza maslinele, apoi se impatureste aluatul si se framanta pentru a se incorpora maslinele in aluat.


Aluatul se lasa la crescut, circa o ora, intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, la loc caldut, ferit de curenti de aer. Cand este gata, aluatul se asaza in tava de copt, unsa cu ulei de masline, se intinde cu mainile pe toata suprafata tavii, si, cu ajutorul degetelor, se fac gropitele specifice focacciei.


Restul de 2 linguri de ulei de masline, se amesteca cu o lingura de apa si oregano, amestec cu care se unge focaccia. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, apoi se da la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de circa 25 de minute.


Mai multe retete gasiti pe: http://www.stefyharnicutza.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Merisor 1

26.03.2017, 21:20

Tare buna!

kytz 1

26.03.2017, 22:12

Arată bine!

oanapl 1

27.03.2017, 12:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

pe 27.09 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Focaccia