Paine cu smantana si iaurt

de Rocsi in Piine, 11 Sep 2014 | 2517 vizualizari

 

O paine atat de pufoasa...efectiv se topeste in gura! Da, da, ati auzit bine! Trebuie sa o pregatiti macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana si iaurt:

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.


Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.


Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.


Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.


La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.


Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.


Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.


Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.


Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.


Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.


Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Alexandra multumesc

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Rupe cu incredere Claudia

Rocsi 1

14.09.2014, 21:04

Lavinia sa o pregatesti macar o data sa vezi ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara