Paine cu smantana si iaurt

de Rocsi in Piine, 11 Sep 2014 | 2291 vizualizari

 

O paine atat de pufoasa...efectiv se topeste in gura! Da, da, ati auzit bine! Trebuie sa o pregatiti macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana si iaurt:

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.

Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.

Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.

La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.

Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.

Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.

Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.

Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu smantana si iaurt-0
Paine cu smantana si iaurt-1
Paine cu smantana si iaurt-2
Paine cu smantana si iaurt-3
Paine cu smantana si iaurt-4
Paine cu smantana si iaurt-5
Paine cu smantana si iaurt-6
Paine cu smantana si iaurt-7
Paine cu smantana si iaurt-8

COMENTARII (30)

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Alexandra multumesc

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Rupe cu incredere Claudia

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2014, 21:04

Lavinia sa o pregatesti macar o data sa vezi ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!