Paine cu smantana si iaurt

de Rocsi in Piine, 11 Sep 2014 | 7830 vizualizari

 

O paine atat de pufoasa...efectiv se topeste in gura! Da, da, ati auzit bine! Trebuie sa o pregatiti macar o data ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana si iaurt:

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.

Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.

Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.

La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.

Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.

Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.

Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.

Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Alexandra multumesc

Rocsi 1

14.09.2014, 21:03

Rupe cu incredere Claudia

Rocsi 1

14.09.2014, 21:04

Lavinia sa o pregatesti macar o data sa vezi ce buna este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman